Thursday, October 3, 2013

Cateva plante de apartament pentru imbunatatirea aerului in locuinta dumneavoastra

Aloe  (Aloe vera)


Aceasta planta, usor de ingijit, iubitoare de soare, ajuta la purificarea aerului incaperilor in care exista substante chimice datorita vopselelor (formaldehid, benzen). De asemenea, este o alegere inteligenta pentru o fereastra insorita in bucuatarie. Dincolo de calitatile sale de purificator al aerului, gelul din interiorul plantei de aloe ajuta la vindecarea taieturilor si arsurilor.




Planta paianjen (Chlorophytum comosum|)

Chiar daca aveti tendinta de a neglija plantele de apartament, trebuie sa va straduiti din greu ca sa puteti ucide aceasta planta deosebit de rezistenta. Cu o multime de frunzis bogat si flori mici albe planta paianjen purifica aerul de benzen, formaldehida, monoxid de carbon si xilen, un solvent utilizat in industrie pentru piele, cauciuc si imprimare.









Gerbera (Gerbera jamesonii)




Aceasta luminoasa planta are calitatea de a indeparta substantele chimice care au mai ramas in hainele aduce de la curatatorie, este de asemenea utila in incaperi unde se lucreaza cu cerneala. Este o planta odihnitoate si luminoasa.










Planta sarpe (Sansevieria trifasciata)




Cunoscuta si sub denumirea de limba soacrei, este cea mai buna planta pentru filtrarea formaldehidei provenita din produsele de curatat. Va puteti ornamenta baia cu o asstfel de planta, deoarece are nevoie de putina lumina si umidiate mare ceea ce o ajuta sa filtreze cat mai bine aerul de substantele poluante.









Crizantema (Chrysanthemum morifolium)

Frumusetea acestei plante aduce multa lumina in casele noastre. Chiar si florile au capaciateta de a purifica aerul din locuinta de poluantii proveniti de la lipici, vopsea, plactic sau detergenti. Aceasta floare iubeste lumina intensa a soarelui, poate fi tinuta pe pervazul ferestrei.





Azalea (Rhododendron simsii)

Acest minunat arbust florifer curata aerul de substantele chimice ce provin de la placaje sau izolatii cu spuma. Este o planta careia ii place temperatura mai joasa si lumina puternica.






Crinul pacii (Spathiphyllum)


Pe langa faptul ca este o planta deosebit de eleganta, este si deosebit de purificatoare si din acest motiv este bine sa o avem in locuinta noastra. Are nevoie de umbra si sa fie udata saptamanal pentru a trai si pentru a inflori.




No comments:

Post a Comment