Friday, October 25, 2013

Plantele de apartament


     In principiu nici o planta nu este facuta special pentru apartament. Plantele sunt fiinte vii ale caror medii naturale difera in functie de particularitatile fiecareia. Din acest punct de vedere nu trebuie sa uitam ca ele cer o ingrijire continua apropiata de conditiile de viata din regiunile de origine. De asemenea, nu trebuie uitat ca noi in apartament oferim plantelor un mediu artificial in care suferinta captivitatii si a mediului artificial neprielnic poate duce la o dezvoltare dizarmonioasa a plantei si chiar la pieirea ei. Prin aceasta nu inseamna ca va trebui sa le udam in fiecare zi si toata ziua sau sa le dam ingrasaminte in tot timpul anului. Un control regulat asupra starii plantei este suficient si dupa caz le vom uda, le vom administra ingrasaminte, le vom trata contra bolilor si daunatorilor etc.
     De asemenea in timpul absentei noastre plantele cer ingrijiri si nu pot fi abandonate intr-o casa inchisa. Din acest punct de vedere aplicarea culturii hidroponice prezinta un avantaj mare pentru publicul amator de plante decorative, specificand intretinerea mai ales in ceea ce priveste udatul pe perioadele absentelor prelungite. Pentru plantele care se preteaza la acest sistem de cultura se pot enumera: Ficus, Dracaena, Hedera, Cocos weddeliana, Philodendron, Bromelia si altele. 
Cand nu folosim cultura hidroponica vom scoate plantele in exterior intr-o gradina unde le vom ingropa impreuna cu ghivecele, intr-un loc umbrit sau semiumbrit. Numeroase plante de interior suporta aerul liber de la inceputul lunii mai pana la 15 septembrie: Cissus, Azalea, Ficus, Hedera, Lantana, Clivia, Aralia sieboldii etc.

No comments:

Post a Comment